Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΗ CIOR Language Academy (CLA) - ΣΧΟΛΗ ΠΕΖΙΚΟΥ

                                    

 

       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ                

                  ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 

 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ                                                                                                          

     E.mail : seanevias@gmail.com

  Website : www.seanevias.blogspot.gr                                              

                                                                                                                                                                                                     

 

                   Χαλκίδα   10 / 08 / 2022

                                                                                                 

                                                                       

                

ΘΕΜΑ :    Συμμετοχή  Σ.Ε.Α.Ν. Ευβοίας στο σχολείο NATO - CIOR-CLA                 

Από 16 ως και 30 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Πεζικού, σχολείο ξένων γλωσσών (CLA) της Διασυμμαχικής Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών NATO ( CIOR), υπό την αιγίδα της Ανωτάτης Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών ( ΑΠΟΕΑ)  και με την υποστηρικτική συμμετοχή μελών του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας.

Την Δευτέρα 18/7 πραγματοποιήθηκε η έναρξη του σχολείου σε αίθουσα της Σχολής Πεζικού, παρουσία του Ανωτάτου Διοικητή Φρουράς Χαλκίδας Υποστρατήγου Λύσανδρου Ξηρογιάννη ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαιδίτης , ο Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ εφ. Λγος Φίλιππος Κωσταράς και ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Ευβοίας εφ. Τ/χης Βαρυτιμίδης Μιχαήλ . 

Την λειτουργία της ακαδημίας Ξένων Γλωσσών της  Διασυμμαχικής Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών ( CIOR στην Σχολή Πεζικού  υποστήριξαν σε καθημερινή βάση μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ευβοίας με σκοπό την  επικοινωνία της Διοίκησης της Ακαδημίας (CLA) με την Σχολή Πεζικού, όσο και την υλοποίηση αρκετών δράσεων που είχαν σαν στόχο τόσο την ανάδειξη των αξιοθέατων, όσο και των εθίμων/παραδόσεων του τόπου μας.

 Την Τρίτη 19/7 ξεναγήθηκαν στο χώρο του Ευβοϊκού τεταρτοκύκλιου της γέφυρας του Ευρίπου όπου ενημερώθηκαν για το παλιρροϊκό φαινόμενο από τον κύριο Σφέτσα Χαράλαμπο, Ταξίαρχο ε.α της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Παρασκευή 22/7 επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας «Αρέθουσα» και ξεναγήθηκαν από τις υπευθύνους του Μουσείου.

Την Κυριακή 24/7 επισκέφτηκαν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.Ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα εκθέματα και την Ιστορία τους, κατόπιν ενεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και της Σχολής Πεζικού.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης επί των πολιτιστικών θεμάτων και παραδόσεων προτάθηκε η συμμετοχή αντιπροσωπείας της Ακαδημίας στις εορταστικές εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής Προστάτιδος και Πολιούχου της πόλης μας,,την οποία και αποδέχτηκαν με θέρμη. Έτσι την Δευτέρα 26/7, παραμονή της εορτής της Αγ. Παρασκευής, αντιπροσωπεία του σχολείου CIOR Language Academy (CLA) , συνοδευόμενη από ομάδα Εφέδρων Αξιωματικών, παραβρέθηκε στον Ι. Ναό και συμμετείχε στην Λιτανεία της Εικόνας της Αγ. Παρασκευής.

Την Πέμπτη 28/7 διοργανώθηκε βραδιά παραδοσιακών ελληνικών χορών, με την συμμετοχή χορευτών και χορευτριών του Χορευτικού Ομίλου Χαλκίδας. Μετά την παρουσίαση των χορών, οι συμμετέχοντες στο σχολείο  CIOR Language Academy (CLA) είχαν την δυνατότητα  να χορέψουν μαζί με τους χορευτές . παραδοσιακoύς χορούς.   

Την Παρασκευή 29/7 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών της Σχολής Πεζικού η τελετή αποφοίτησης του σχολείου ξένων γλωσσών (CLA) της CIOR, με την παρουσία εκπροσώπου της Ι. Μητρόπολης Χαλκίδας ,του Διοικητού της Σχολής Πεζικού , του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, εκπροσώπου του Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εκπροσώπου του Δήμου Χαλκιδέων , του Προέδρου της ΑΠΟΕΑ ,του Προέδρου του ΣΕΑΝ Ευβοίας, του Προέδρου του ΣΕΑΝ Φωκίδος και Εφέδρων  Αξιωματικών.

 Μετά την τελετή αποφοίτησης, ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων από τον Διοικητή της Σχολής Πεζικού προς την ηγεσία του σχολείου CIOR-CLA, την  ΑΠΟΕΑ, τον ΣΕΑΝ  Ευβοίας, τον ΣΕΑΝ Φωκίδος .Επίσης αναμνηστικά έλαβαν για την συμμετοχή τους από τον Πρόεδρο της CIOR-CLA και οι σύνδεσμοι Έφεδροι Αξιωματικοί. Στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τόσο την Διοίκηση και τα στελέχη της σχολής Πεζικού, όσο και τους συνδέσμους εφέδρους αξιωματικούς για την επιτυχή έκβαση του σχολείου ξένων γλωσσών, αλλά και για την ευχάριστη διαμονή του συνόλου της αποστολής στην πόλη μας.    


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο  Πρόεδρος                                                    Ο    Γεν .Γραμματέας

Βαρυτιμίδης   Επ.  Μιχαήλ                           Μητράκης    Αθ.   Κωνσταντίνος

                      Εφ. Τχης ( ΔΒ )                                                       Εφ. Υπλγος ( ΔΒ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου