Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Eπετειακή εκδήλωση για το Επος του 40


  

         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ                              
                  ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ 
  ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
                                                                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                              
 
                                                                                              28η Οκτωβρίου  1940
Μία επέτειος,ενας θρύλος,μία μνήμη κι ένα χρέος

     Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου ,ο Σύνδεσμος Έφεδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης των πενήντα χρόνων λειτουργίας του και ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Ήρωες του Έπους του ’40  πραγματοποίησε  με πλήρη επιτυχία και άριστα  οργανωμένη - κατά κοινή ομολογία - Επετειακή Εκδήλωση  στο Συνεδριακό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας  Ευβοίας.



Η εκδήλωση ξεκίνησε με την  έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του Προέδρου του Συνδέσμου Εφ. Τχη (ΔΒ) Βαρυτιμίδη Μιχαήλ όπου χαρακτηριστικά ανέφερε «οι Έλληνες που ταξιδεύουν μαζί με την ιστορία απέδειξαν για ακόμα μία φορά  ότι σε μία μάχη δεν είναι η ποσότητα που μετράει αλλά η ποιότητα και η ψυχή».

     Στην συνέχεια οι εξαίρετες προσφωνήσεις του αντιπροέδρου του Συνδέσμου Εφ.Λχγου (ΠΖ) Δεσίπρη Γεωργίου και οι γλαφυρές ομιλίες των εκλεκτών ομιλητών Υπγου Ιωάννη Καμνή, Β’ Αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου ,του Πανοσιολογιότατου Σχη (ΣΙ) Δντη του ΔΣΙ/ΓΕΣ,του Εφέδρου Αξκου Μισύρη Γεωργίου (υιός του Ανχη (ΠΖ) Δημητρίου Μισύρη Υποδιοικητή του  Αποσπάσματος Πίνδου ) και της εγγονής του κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά κα Ιωάννα Φωκά - Μεταξά αλλά και η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Η Αθήνα του Πολέμου , της Κατοχής και της Αντίστασης»  μαζί με τα επετειακά τραγούδια κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρων και τον παλμό της εκδήλωσης.
  
              




Με τους χαιρετισμούς από τους προσκεκλημένους , την  βράβευση των ομιλητών και την αποφώνηση του Προέδρου που ευχαρίστησε την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας ,τον Δήμο Χαλκιδέων , τον Δ.Ο.Α.Π.Ε.Χ. και το Επιμελητήριο Ευβοίας για την ευγενική στήριξη της εκδήλωσης , τους επίσημους παρευρισκομένους τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομο.τον Βουλευτή Ευβοίας κον Σπύρο Πνευματικό ,την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Δήμητρα Σακελλαράκη,τον Αντιδήμαρχο Χαλκίδος κον Βασίλειο Γουρνή ,τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ Ανγο  ε.α  Κων/νο Ζιαζιά , τον εκπρόσωπο του Αρχηγού του ΓΕΣ και Δντη/ΔΠΖ Υπγο Νικόλαο Αγγελή ,τον Υπδκτη της Σχολής Πεζικού Σχη (ΠΖ) Γεώργιο Μωραίτη ,τον Δκτη της 204ΜΓΑΠ Επγο Γεώργιο Συρακούλα,τον Δκτη της Δ’ Πυροβολαρχίας της 180Μ/ΚΒ ΧΩΚ Λγο (ΠΒ) Χαράλαμπο Καλογιάννη ,την Πρόεδρο του Δ.Ο.Α.Π.Ε.Χ. κα Ελένη Αιδίνη , τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ  Ανγο ε.α. Ευάγγελο Ρήγα ,τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Α. Ταξχο (Ι) Ιωάννη Μητράκη ,τον επίτιμο Πρόεδρο του ΣΕΑΝ Ευβοίας κον Παλαμά Δημήτριο, Προέδρους Συλλόγων κ.α., όπως και όλους που παρευρέθηκαν δίνοντας πνοή στην εκδήλωση, το επετειακό τραγούδι «Ο Έφεδρος Αξιωματικός» και την υποστολή της Σημαίας - Εθνικός Ύμνος - ..ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ..
   

Εκ του  Διοικητικού  Συμβουλίου



 












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου