Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο ΣΕΑΝ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ








   
Θέμα:    Μονοήμερη   Εξόρμηση   του  Συνδέσμου Εφέδρων  Αξ/κων  Νομού  Ευβοίας  στο


 Χάνι της  Γραβιάς ( συμμετέχοντας  στις  Επετειακές  εκδηλώσεις  της Μάχης  8  Μαιου 1821 στο Χάνι  της Γραβιάς  ) – Ι.Μονή της Θεοτόκου Δαμάστας – Γοργοπόταμος – Καμένα Βούρλα
  



   Πενήντα μέλη και φίλοι του Συνδέσμου  Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας την Κυριακή  8  Μαΐου 2016   επισκεφτήκαμε την Γραβιά  συμμετέχοντας  στις  Επετειακές  εκδηλώσεις  της Μάχης  στο Χάνι  της Γραβιάς -  8 Μαίου 1821 - ,παρακολουθήσαμε την Δοξολογία στον Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου Γραβιάς , την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων  στο μνημείο των αγωνιστών όπου ο εκ μέρους του Συνδέσμου ο Πρόεδρος Βαρυτιμίδης Μιχαήλ, κατέθεσε στεφάνι . τιμώντας τους αγωνιστές. Επακολούθησε παρέλαση και παραδοσιακοί  χοροί . Στην διάρκεια των εκδηλώσεων συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο  κ.  Μιχαλέα  Γρηγόριο και μέλη του ΣΕΑΝ  Φωκίδας , σφυρηλατώντας τους δεσμούς  συνεργασίας μεταξύ των Συνδέσμων. Περιηγηθήκαμε στο  Χάνι  και ευχαριστώντας  για την φιλοξενία τους διοργανωτές  & τον υπεύθυνο τελετάρχη  των Επετειακών εκδηλώσεων  κ. Τούμπα Νικόλαο , συνεχίσαμε  για την Ι. Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου – Δαμάστας οπού εκτός  από την Ευλογία , οι φιλόξενες  μοναχές   μας  προσέφεραν  καφέ  &  αφεψήματα  στην τραπεζαρία  της  Ιεράς  Μονής.
Μετά  επισκεφτήκαμε τον Γοργοπόταμο , την ιστορική γέφυρα και το μνημείο εκτελεσθέντων πατριωτών και μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο με τρεχούμενα νερά  είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και  να  γευτούμε τα  εδέσματα  της  περιοχής.
Στην επιστροφή σταματήσαμε στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες  και μέσω Καμένων  Βούρλων γυρίσαμε στην Χαλκίδα αργά το βράδυ φορτωμένοι με ευχάριστες αναμνήσεις ,  κατενθουσιασμένοι  από την άριστα  σχεδιασμένη εξόρμηση  αλλά και  από  τα μέρη που επισκέφτηκαν.  Ο Πρόεδρος  δράττοντας  της  ευκαιρίας  ευχαρίστησε  τους συμμετέχοντες  για την έμπρακτη στήριξη  τους σε όλες τις δράσεις του Συνδέσμου και τα συμμετέχοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ.  Δεσίπρη Γεώργιο , Βλαχάκη Γεώργιο , & Τζαχρήστο Χρήστο για την βοήθεια  στη υλοποίηση της.







ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο   Πρόεδρος                                                       Ο   Γεν .Γραμματέας
ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ  ΜΙΧΑΗΛ                                          ΚΑΠΕΛΛΑΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
      Εφ.Λγός ( ΔΒ –ΣΓ )                                             Εφ.Ανθλγος ( ΠΖ – Σ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου